Omenaleivokset

Tämä omenaleivosresepti on päästänyt minut monesta pälkähästä, sillä sen avulla syntyy maidoton ja tarvittaessa myös munaton tai gluteeniton leivonnainen. Jos omenakin on ongelma, sen voi vaihtaa persikaksi.
pinit
Jaa
Vaikeus: Helppo Kokkausaika 10 mins Kokonaisaika 10 minuuttia

Raaka-aineet

KÄÄRETORTTUPOHJA

TÄYTE

TARJOILUUN

Vinkki!

Vuoraa uunipannu leivinpaperilla.

Mittaa kuiva-aineet kulhoon. Vaahdota toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos munavaahtoon siivilän läpi ja sekoita taikina tasaiseksi. Voit halutessasi lisätä jauhoseokseen 2 rkl kaakaojauhetta ja 1 tl :n vanilliinisokeria. Levitä taikina uunipannuun. Kypsennä torttupohjaa 225-asteisen uunin yläosassa 5–10 minuuttia.

Sirottele leivinpaperille tai keittiöliinalle sokeria. Kumoa paistettu kääretorttu sen päälle. Irrota pohjassa oleva leivinpaperi. Leikkaa kääretorttulevy neljään osaan ja kokoa niistä Millä tavoin? kauravalmisteen kanssa kakku. Leikkaa kakusta neljä leivosta.

Pese ja viipaloi omenat. Purista niiden päälle hiukan sitruunamehua tummumisen ehkäisemiseksi.

Tarjoa leivos omenan kera. Viimeistele leivos kanelilla ja sokerilla.

Vinkki! Helppo ja nopea tapa koristella omatekemä tai ostoleivos on tupsuttaa sille kakkupaperin läpi kaakaota tai tomusokeria. Kun paperi nostetaan pois, alla on kaunis kuvio.

Avainsanat: omena