Omenaleivokset
Raaka-aineet
KÄÄRETORTTUPOHJA
TÄYTE
TARJOILUUN
Vinkki!
Vuoraa uunipannu leivinpaperilla.
Mittaa kuiva-aineet kulhoon. Vaahdota toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos munavaahtoon siivilän läpi ja sekoita taikina tasaiseksi. Voit halutessasi lisätä jauhoseokseen 2 rkl kaakaojauhetta ja 1 tl :n vanilliinisokeria. Levitä taikina uunipannuun. Kypsennä torttupohjaa 225-asteisen uunin yläosassa 5–10 minuuttia.
Sirottele leivinpaperille tai keittiöliinalle sokeria. Kumoa paistettu kääretorttu sen päälle. Irrota pohjassa oleva leivinpaperi. Leikkaa kääretorttulevy neljään osaan ja kokoa niistä Millä tavoin? kauravalmisteen kanssa kakku. Leikkaa kakusta neljä leivosta.
Pese ja viipaloi omenat. Purista niiden päälle hiukan sitruunamehua tummumisen ehkäisemiseksi.
Tarjoa leivos omenan kera. Viimeistele leivos kanelilla ja sokerilla.
Vinkki! Helppo ja nopea tapa koristella omatekemä tai ostoleivos on tupsuttaa sille kakkupaperin läpi kaakaota tai tomusokeria. Kun paperi nostetaan pois, alla on kaunis kuvio.