Omenainen pähkinämarenkikakku

Kurssit
Vaikeus Helppo
Aika
Kokkausaika: 1 hrs Kokonaisaika: 1 tunti
Annokset 12
Raaka-aineet
    Päälle
  • 2 rkl vehnälesettä
  • 60 g pekaanipähkinää rouheena
  • 1 t leivinjauhetta
  • 2 munanvalkuaista
  • ripaus suolaa
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • Pohja
  • 1 ps (60 g) mantelijauhetta
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl vehnälesettä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 2 munankeltuaista
  • 4 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 dl omenahilloa
Vinkki!

Vuoraa kakkuvuoka (Ø 27 cm) leivinpaperilla. Sekoita päälliseen tulevat kuiva-aineet keskenään.

Vispaa valkuaiset ja ripaus suolaa vaahdoksi. Lisää vähitellen tomusokeri seosta yhä vatkaten. Lisää omenaviinietikka ja vispaa hetki. Lisää valkuaisvaahtoon kuiva-aineseos. Pane pursotinpussiin isosuinen tylla ja lusikoi seos pussiin.

Sekoita pohjaan tulevat kuiva-aineet keskenään.

Vispaa munankeltuaiset, munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuiva-aineet, sekoita ja kumoa taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.

Pudottele omenahillo sinne tänne taikinaan.

Pursota päällinen kakun päälle.

Kypsennä kakkua noin tunti 180 asteessa uunin keskitasoa hiukan alempana.

Avainsanat: marenki, omena