Nougatkolmiot

Vaikeus Helppo
Aika
Kokkausaika: 10 mins Kokonaisaika: 10 minuuttia
Annokset 15
Raaka-aineet
    Keksipohja
  • 30 g margariinia tai voita
  • 2 kananmunaa
  • 1 1/4 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 dl maissitärkkelystä
  • Voikreemi
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl hienoa sokeria
  • 250 g voita
  • 200 g nougatsuklaata suklaapatukkana
  • Koristeeksi
  • syötäviä kukkia, esimerkiksi laventelia, orvokkia tai krassinkukkia ja mustikoita
Vinkki!

Sulata rasva ja jätä se jäähtymään. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Aseta kulho kattilan päälle, jossa on kiehuvaa vettä. Vispaa kulhossa munia, sokeria ja suolaa. Kun seos on kädenlämpöistä, nosta kulho vesihauteesta ja jatka vispaamista vielä hetken aikaa.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilöiden taikinaan. Lisää rasvasula ja sekoita.

Levitä taikina uunipellille 30 x 24 cm:n alueelle ja kypsennä sitä 190 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Ripottele keittiöliinalle tai leivinpaperille sokeria. Kumoa kakkupohja sille. Poista leivinpaperi.

Leikkaa kakkupohja pitkittäin kolmeen suikaleeseen siten, että yksi suikale on 8 x 30 cm.

Vaahdota kreemiin tulevat munat ja sokeri lämpimässä vesihauteessa. Kun seos on kädenlämpöistä, nosta kulho vesihauteesta ja vispaa huoneenlämpöiseksi.

Vaahdota toisessa kulhossa pehmeä rasva. Sulata nougatsuklaa. Lisää nougatsula pienissä erissä rasvavaahtoon.

Nostele nougat-rasvaseosta pienissä erissä kananmuna-sokerivaahtoon. Jatka näin, kunnes seokset on yhdistetty.

Levitä reilu puolet kreemistä taikinasuikaleille. Nosta suikaleet päällekkäin ja nosta kylmään muutamaksi tunniksi.

Leikkaa kylmä kakku halki päädyn yläkulmasta vinosti ristikkäisen päädyn alakulmaan ja aseta syntyvät kolmiot vierekkäin siten, että saat kakusta kolmion muotoisen.

Sivele kakun päälle loppu kreemi ja koristele kukilla, laventelilla ja mustikoilla.