Neljän sipulin salaatti

Värikäs punajuurisalaatti saa reilun, sipulisen maun neljästä eri sipulisortista. Salaatin voi tarjota kylmänä tai kuumana liha-aterian höysteenä.
pinit
Jaa

Neljän sipulin salaatti

Vaikeus: Helppo Kokkausaika 7 mins Kokonaisaika 7 minuuttia
Annokset: 4

Raaka-aineet

KASTIKE

Vinkki!

 Vaihe 1

Kuori punasipuli ja leikkaa siitä suureen sekoituskulhoon ohuita renkaita. Halkaise purjosipuli pituussuunnassa ja huuhtele puoliskot hyvin. Säästä toinen puolikas koristeluun. Leikkaa toinen puolikas kulhoon punasipulirenkaiden päälle ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi joukkoon etikkapunajuuret.

Leikkaa leivästä noin 4 dl pieniä leipäkuutioita. Paahda ne pannussa oliiviöljyssä. Purista pannuun valkosipulinkynsi. Siirrä leipäkuutiot sivuun.

Kuori ja silppua salottisipuli pannuun ja kypsennä se miedolla lämmöllä oliiviöljyssä. Nosta pannu sivuun. Kumoa pannuun loput kastikkeen raaka-aineet.

Kaada kuuma kastike kulhoon sipuli-punajuurisalaatin joukkoon ja sekoita hyvin. Revi joukkoon viinisuolaheinän lehdet.

Siirrä salaatti tarjoiluvadille. Jaa päälle leipäkuutiot. Leikkaa koristeeksi purjosta pitkiä suikaleita.

Avainsanat: kuvituskuva, punajuuri, punasipuli