Mustaherukka-juustotorttu

Vaikeus Helppo
Aika
Kokkausaika: 20 mins Kokonaisaika: 20 minuuttia
Annokset 14
Raaka-aineet
    Vuokaan
  • voita tai margariinia
  • Pohja
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1/3 tl leivinjauhetta
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • Täyte
  • 2 liivatelehteä
  • 2 rasiaa (à 250 g) mascarpone-tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl kermaa
  • Reunalle
  • 1 tanko (250 g) vihreää tai keltaista marsipaania
  • Päälle
  • 3 dl mustaherukoita
  • Kiille
  • 1 dl omenamehua
  • 1/2 dl hyytelösokeria
Vinkki!

Voitele irtopohjavuoka (Ø 22 cm). Vuoraa laidat leivinpaperisuikaleilla.

Sekoita keskenään pohjataikinaan tulevat kuiva-aineet.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuiva-aineseos muna-sokerivaahtoon, ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 20 minuuttia 175 asteessa uunin keskitasossa.

Irrota kypsä kakku vuoasta heti.

Liota liivatelehtiä viisi minuuttia pienessä kulhossa kylmässä vedessä.

Makeuta tuorejuusto sokerilla. Vispaa 1 3/4 dl kermaa vaahdoksi.

Kuumenna loppu kerma ja liuota siihen kuivaksi puristetut liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä hetki huoneenlämmössä ja sekoita se juusto-sokeriseokseen. Lisää joukkoon kermavaahto.

Pane kakkupohja takaisin irtopohjavuokaan. Kaada pohjan päälle täyte.

Pane torttu muutamaksi tunniksi jääkaappiin.

Irrota vuoka ja kauli kahden tuorekelmupalan välissä marsipaanista kakulle reunus. Reunus voi odotella tuorekelmun välissä. Tee ensin mustaherukkapäällinen ja kiedo marsipaanikaulus kakun ympärille vasta viime hetkellä ettei se ehdi kostua ja valahtaa.

Koristele kakku mustaherukoilla. Tee päälle kiille. Kuumenna omenamehu, lisää hyytelösokeri ja anna kiehahtaa. Jäähdytä muutama minuutti ja valele liemi lusikalla tai sudilla marjojen päälle.