Mozzarellarulla

Mozzarellajuustosta voit työstää juustolevyjä suolaisen kakun pohjaksi. Jos jätät rieskan pois, on juustorulla gluteeniton. Suojaa valmis rulla tiiviisti tuorekelmulla, sillä mozzarella kuivaa helposti.
pinit
Jaa
Vaikeus: Helppo Kokkausaika 12 hrs Kokonaisaika 12 tuntia

Raaka-aineet

Kesäkurpitsatäyte

Tomaattitäyte

Tarjoiluun

Vinkki!

Leikkaa yksi mozzarellajuusto siivuiksi. Levitä mikroaaltouuniin soveltuvalle lautaselle iso pala tuorekelmua ja lado juustosiivut sen päälle.

Kuumenna juustoa mikroaaltouunissa 1 minuutti 700 W:n teholla. Vetäise lämmin juusto kelmuineen leikkuulaudalle ja pane päälle toinen tuorekelmu. Taputtele juustosta suuri levy.

Tee samoin toiselle juustolle.

Vuoraa pohjastaan kaareva, pitkänomainen vuoka tuorekelmulla. Aseta päälle levyksi taputeltu mozzarella ja sen päälle rieskalevy. Jätä levyjen reunat roikkumaan vuoan reunojen yli.

Pane molempiin täytteisiin tulevat liivatelehdet, yhteensä kolme kappaletta, viideksi minuutiksi pieneen kulholliseen kylmää vettä.

Raasta kesäkurpitsa ja sekoita raaste tuorejuustoon.

Kuumenna kasvisliemi. Puristele yksi liivatelehti kuivaksi ja liuota se kasvisliemeen. Sekoita liivateliuos kesäkurpitsa-juustoseokseen ja kaada seos vuokaan. Nosta päälle mozzarellalevy ja paina kädensyrjällä sen keskelle pituussuunnassa vako. Nosta vuoka jääkaappiin.

Tee tomaattitäyte. Halkaise huuhdellut tomaatit, ota siemenet pois lusikalla kovertaen ja pilko tomaatit kulhoon. Kuumenna 1/2 dl kasvislientä. Puristele kaksi liivatelehteä kuivaksi ja liuota ne kuumaan kasvisliemeen. Sekoita keskenään liivateliuos, loppu kasvisliemi, tomaatti ja basilika. Nosta seos jääkaappiin.

Pane tomaattitäyte vuokaan kun kesäkurpitsatäyte on hyytynyt. Sulje rulla nostelemalla vuoan reunan yli roikkuvat kerrokset vuoan päälle. Sulje rulla tiiviisti tuorekelmulla. Anna rullan hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.

Kumoa rulla leikkuulaudalle ja leikkaa siitä siivuja. Tarjoa juustorullasiivut salaatin kanssa. Koristele basilikalla.
Vinkki! Rieska imee täytteestä kosteutta. Jos kuitenkin haluat gluteenittoman rullan, jätä se pois.

Avainsanat: mozzarella