Mehevä suklaakakku

Tämä kakku on erityisen mehevää koska se kypsennetään vesihauteessa. Siksi siinä ei ole lainkaan kovia reunoja tai pintaa.
pinit
Jaa
Valmisteluaika 20 mins Kokkausaika 15 mins Kokonaisaika 35 minuuttia
Annokset: 12

Raaka-aineet

Vuokaan

Taikina

Vinkki!

Voitele uunivuoka (30 x 25 cm). Vuoraa vuoan sisäreunat lisäksi leivinpaperisuikaleilla.

Pane suklaa ja voi kulhoon ja sulata ne mikroaaltouunissa tai vesihauteessa.

Riko kananmunat kulhoon ja vispaa niitä kuumassa vesihauteessa, kunnes seos saostuu.

Sekoita ensin puolet kananmunaseoksesta suklaa-rasvaseokseen ja lisää joukkoon loputkin kananmunaseoksesta.

Kaada taikina esikäsiteltyyn vuokaan. Repäise alumiinifoliosta hiukan kakkuvuokaa suurempi pala ja voitele folio. Pane voideltu folio kakkuvuoan päälle.

Keitä vedenkeittimellinen tai kattilallinen vettä. Aseta uuniin suuri uunivuoka ja nosta suklaakakkutaikinaa sisältävä vuoka siihen. Kaada kiehuva vesi suurempaan uunissa olevaan vuokaan. Kypsennä kakkua 220 asteisessa uunissa 5 minuuttia. Poista folio ja jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia, kunnes se on kiinteytynyt myös keskeltä.

Anna kakun jäähtyä rauhassa. Kumoa se haaleana tarjoiluvadille.

 

Vinkki! Saat näyttäviä leivoksia kun puolitat kakun (leikkaat siis keskeltä kahteen osaan, ei kahteen kerrokseen), levität toiselle kakunpuolikkaalle paksulti pehmeää jäätelöä ja nostat toisen kakunpuolikkaan sen päälle. Pakasta kakku. Leikkaa siitä näyttäviä annospaloja ja koristele palat marjoilla ja tomusokerilla.

Avainsanat: suklaa