Meetwursti-voileipäkakku

Vaikeus Helppo
Annokset 4
Raaka-aineet
    POHJA
  • 1 kg vaaleaa vuokaleipää
  • TÄYTE
  • 1 kurkku raastettuna ja valutettuna
  • 300 g kevyttä, venäläistä metwurstia
  • 400 g Creme Bonjour Carbonara
  • PÄÄLLE
  • 400 g Creme Bonjour Carbonaraa
  • 100 g kevyttä, venäläistä metwurstia
  • 1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja
  • pala paprikaa tai kurkkua suikaleina
  • perinteistä, karkealehtistä persiljaa
Vinkki!

Valitse voileipäkakulle sopiva tarjoiluastia. Vuoraa se voipaperisuikaleilla. Nosta vadille leipäkerroksia. Sekoita kostutusliemi ja täyte. Kostuta leipälevu kerrallaan ja sivele sille täytettä. Kostuta pohjalevyjä hiukan niukemmin kuin päällimmäisiä, sillä kosteus valuu säilytettäessä alas.

Jos juhlat eivät ole aivan alkamaisillaan, peitä voileipäkakku tuorekelmulla ja nosta kylmään. On etu, että kakku saa vetäytyä rauhassa. Sivele juhla-aamuna kakun pintaan tuorejuusto ja koristele kakku näyttävästi tai yksinkertaisesti persiljalla.

Vinkki! Voit käyttää meetwurstin sijaan keittokinkkua.

Avainsanat: perinneruokaa modernisti