Maustekakku

Kurssit ,
Vaikeus Helppo
Aika
Kokkausaika: 1 hrs Kokonaisaika: 1 tunti
Annokset 4
Raaka-aineet
    VUOKAAN
  • 1 rkl leivontamargariinia tai voita
  • 2 rkl korppujauhoja
  • TAIKINA
  • 200 g leivontamargariinia tai voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 dl tummaa siirappia
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl pomeranssinkuorta
  • 2 dl rusinoita
  • 2 dl omenasosetta
Vinkki!

Vaahdota pehmeä rasva, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen seosta samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja rusinat keskenään ja lisää taikinaan. Lisää omenasose. Voitele rengasvuoka ja jauhota se korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan. Vedä teelusikalla taikinan keskelle syvennys, jotta kakku kohoaa tasaisesti ja kypsä kakku pysyy leikattaessa aloillaan. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti. Anna jäähtyä muutama minuutti, kumoa ja anna jäähtyä. Leikkaa tarjolle ja siivilöi päälle tomusokeria.

 

Avainsanat: joulu, perinneruokaa modernisti