Mascarpone-inkiväärijuustokakku

Vaikeus Helppo
Aika
Valmisteluaika: 20 mins Kokkausaika: 50 mins Kokonaisaika: 1 tunti 10 minuuttia
Annokset 10
Raaka-aineet
    Pohja
  • 10 kpl (150 g) digestive-keksejä
  • 1 tl säilöttyä inkivääriä
  • 40 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
  • 1 rkl sokeria
  • Täyte
  • 1 prk (200 g) tuorejuustoa
  • 1 rasia 250 mascarpone-tuorejuustoa
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna tai säilöttyä inkivääriä
  • Tarjoiluun
  • mansikoita
Vinkki!

Pane keksit pussiin ja murskaa ne kaulimella tai lasinpohjalla nuijimalla. Sekoita joukkoon inkiväärisäilyke, pehmeä rasva ja sokeri.

Taputtele seos irtopohjaisen kakkuvuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Kypsennä pohjaa 180 asteessa uunin keskitasolla 5−10 minuuttia.

Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte vuokaan. Kypsennä 20 minuuttia 180 asteessa uunin alimmalla tasolla. Alenna lämpötila 150 asteeseen ja jatka kypsennystä vielä noin 20 minuuttia, kunnes kakku on hyytynyt. Katkaise virta ja anna kakun jäähtyä uunissa.

Tarjoa kakku mansikoiden kera.

 

Vinkki! Juustotortut kannattaa paistaa uunin alaosassa ja jättää ne jäähtymään jälkilämpöön.

Vinkki! Juustotortut maistuvat erilaisten kastikkeiden kanssa. Esimerkiksi hapankirsikoista saa helposti upean kastikkeen. Hapankirsikoita myydään litran lasitölkeissä. Kumoa koko sisältö kattilaan, makeuta sokerilla, sekoita joukkoon vesitilkkaan liuotettuna ruokalusikallinen perunajauhoja ja kiehauta seos sitä koko ajan sekoittaen. Tarjoa kuumana kylmän juustotortun kanssa.

Passionhedelmistä koverrettu hedelmäsose käy sokerilla makeutettuna myös kastikkeeksi. Voit myös kasata juustotortulle näyttävän keon marjoja ja hedelmälohkoja!

Avainsanat: mansikka