Marjakupoli

Raaka-aineet
    Pohja
  • 20 Marie-keksiä
  • 50 g margariinia
  • Täyte
  • 3 liivatetta
  • 7 dl rasvatonta maitoa
  • 3/4 dl maissitärkkelysjauhoja
  • 3/4 dl fruktoosia
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 1/2 dl vispautuvaa kasvirasvavalmistetta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/2 dl smetanaa
  • Päälle
  • 4 dl vadelmia tai mustikoita
Vinkki!

Murskaa keksit. Sekoita niiden joukkoon pehmeä rasva. Taputtele seos matalareunaisen torttuvuoan (Ø 25 cm) pohjalle.

Pane liivatteet likoamaan viideksi minuutiksi pieneen, kylmää vettä sisältävään kulhoon.

Mittaa kattilaan maito ja maissitärkkelys. Kuumenna seos koko ajan sekoittaen kiehuvaksi ja keitä sitä muutama minuutti. Nosta kattila liedeltä. Puristele liivatteet kuivaksi ja sekoita ne maitokiisseliin. Makeuta fruktoosilla ja vaniljasokerilla.

Jäähdytä täyteseosta jääkaapissa, kunnes se alkaa hyytyä ja pintaan jää lusikalla vedettäessä vako.

Vaahdota kasvirasvavalmiste napakaksi vaahdoksi.

Lisää täyteseokseen sitruunamehu, smetana ja vaahdotettu kasvirasvavalmiste.

Levitä täyte torttupohjalle siten, että sitä on kupumaisesti enemmän keskellä kuin laidoilla.

Pane kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Asettele tortun päälle marjat.

 

Vinkki! Tarjoa juomaksi korkeista laseista sokerittoman vadelmalimonadin ja sitruunakivennäisveden seosta. Pudota koristeeksi ja viilentämään muutama jäinen vadelma.

Avainsanat: vadelma