Manteli-aprikoosikakku

Vaikeus Helppo
Aika
Kokkausaika: 45 mins Kokonaisaika: 45 minuuttia
Annokset 6
Raaka-aineet
    Vuokaan
  • leivinpaperia
  • margariinia tai voita
  • mantelijauhetta
  • Pohja
  • 1 ps (60 g) kokonaisia, kuorittuja manteleita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 dl kuivattuja aprikooseja
  • 1 pieni porkkana raastettuna
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl kanelia
  • ripaus muskottipähkinää raasteena
  • 1/4 tl neilikkaa
  • 3 kananmunaa
  • 1/2 tl suolaa
  • Päälle
  • 1/4 dl aprikoosimarmeladia
  • 1/2 dl mantelilastuja koristeeksi
  • tomusokeria
Vinkki!

Voitele pala leivinpaperia ja vuoraa sillä leipävuoka. Ripottele voidellun paperin pinnalle mantelijauhetta.

Paahda mantelit kuumassa paistinpannussa ruskeaksi ja jäähdytä ne.

Jauha monitoimikoneen kulhossa leikkuuterällä tahnaksi mantelit, 1 dl sokeria, aprikoosit, porkkana, perunajauho, leivinjauhe ja mausteet.

Erottele kananmunankeltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin.

Vispaa kananmunankeltuaiset ja loppu sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaisvaahtoon manteli-aprikoositahna.

Vaahdota puhtaassa, kuivassa kulhossa kananmunanvalkuaiset ja suola.

Nostele valkuaisvaahto taikinaan.

Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 180 asteessa uunin keskitasoa hiukan alempana noin 45 minuuttia. Peitä kakku tarvittaessa foliolla kypsennyksen loppuvaiheessa.

Levitä aprikoosimarmeladi kuuman kakun päälle.

Paahda kuivassa paistinpannussa mantelilastut, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.

Ripottele mantelilastut kakun päälle.

Jäähdytä ja tarjoa tomusokerilla viimeisteltynä.

 

Vinkki! Voit päällystää kakun kuvan tapaan lasten aprikoosisoseella maustetulla kermavaahdolla. Ripottele päälle paahdettuja mantelilastuja, tomusokeria ja hiukan kanelia.