Manteli-aprikoosikakku

Tämä gluteeniton kakku laskeutuu päättäväisesti paiston jälkeen. Siitä kannattaa vähät välittää. Kuorruta kakku marmeladilla ja mantelilastuilla. Tai käännä tapahtunut eduksi ja kasaa kakun päälle reilu keko hedelmäsoseella maustettua kermavaahtoa.
pinit
Jaa

Manteli-aprikoosikakku

Vaikeus: Helppo Kokkausaika 45 mins Kokonaisaika 45 minuuttia
Annokset: 6

Raaka-aineet

Vuokaan

Pohja

Päälle

Vinkki!

Voitele pala leivinpaperia ja vuoraa sillä leipävuoka. Ripottele voidellun paperin pinnalle mantelijauhetta.

Paahda mantelit kuumassa paistinpannussa ruskeaksi ja jäähdytä ne.

Jauha monitoimikoneen kulhossa leikkuuterällä tahnaksi mantelit, 1 dl sokeria, aprikoosit, porkkana, perunajauho, leivinjauhe ja mausteet.

Erottele kananmunankeltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin.

Vispaa kananmunankeltuaiset ja loppu sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaisvaahtoon manteli-aprikoositahna.

Vaahdota puhtaassa, kuivassa kulhossa kananmunanvalkuaiset ja suola.

Nostele valkuaisvaahto taikinaan.

Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 180 asteessa uunin keskitasoa hiukan alempana noin 45 minuuttia. Peitä kakku tarvittaessa foliolla kypsennyksen loppuvaiheessa.

Levitä aprikoosimarmeladi kuuman kakun päälle.

Paahda kuivassa paistinpannussa mantelilastut, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.

Ripottele mantelilastut kakun päälle.

Jäähdytä ja tarjoa tomusokerilla viimeisteltynä.

 

Vinkki! Voit päällystää kakun kuvan tapaan lasten aprikoosisoseella maustetulla kermavaahdolla. Ripottele päälle paahdettuja mantelilastuja, tomusokeria ja hiukan kanelia.