Mansikkakermakakku
Raaka-aineet
POHJA
KOSTUTUS
VÄLIIN JA PÄÄLLE
Vinkki!
Voitele ja jauhota Ø noin 26 sentin kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokerit. Vaahto on valmista, kun se on vaaleaa ja niin tanakkaa, että vaahdon pinnalla pysyy hetken ajan tekemäsi kuvio. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Kääntele taikina varovasti tasaiseksi. Valuta taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkupohjaa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan terävän sahalaitaisen veitsen tai siiman avulla. Sekoita kostutusliemen aineet, maito ja vaniljasokeri keskenään. Perkaa ja viipaloi mansikat. Vaahdota kerma ja mausta vaahto ruokalusikallisella sokeria ja teelusikallisella vaniljasokeria. Aloita kakun kokoaminen pohjalevystä. Sivele pohjalle pullasudin avulla kolmasosa kostutusliemestä. Levitä pohjalle puolet mansikkaviipaleista ja näiden päälle neljännes kermavaahdosta. Nosta päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta se ja täytä toinen kerros kuten ensimmäinen. Kostuta myös viimeinen kakkulevy ja nosta se kakun päälle. Suojaa kakku kelmulla ja nosta kakun päälle tasainen paino, esimerkiksi leikkuulauta. Nosta kakku kylmään muutamaksi tunniksi. Sekoita sokerikuorrutteesta ja elintarvikeväristä kolme eri väristä seosta: 1) koko kakun päälliselle riittävä seos turkoosia 2) mansikan kuvaksi riittävä seos punaista 3) vihreää seosta, josta voit muotoilla mansikan kannan Sipaise kakun päälle ohuelti margariinia ja aseta sille turkoosi, kakun halkaisijan kokoinen levy sokerikuorrutetta. Kaulitse punainen seos ja muotoile siitä veitsellä tai pienellä taikinapyörällä mansikka. Sipaise mansikan kiinnityskohtaan vettä, jotta mansikka pysyy paikoillaan. Muotoile mansikalle kanta. Pursota sokerikuorutteella mansikkaan pieniä valkoisia pisteitä. Levitä ohut kerros kermavaahtoa voileipälastalla kakun reunoille ja lusikoi loppu vaahto pursotinpussiin. Pursota kakun reunoille kermavaahtoa ja nosta tarjolle. Kiille ja marjat kakkuun: Jos haluat kakkuun päälle mansikoita kiilteellä kuorrutettuna, käytä ½ – 1 l mansikoita 1 dl hyytelösokeria 2 dl marjatäysmehua Asettele kakun pintaan loput mansikat, joko kokonaisina, puolikkaina tai viipaleina. Kokonaisia mansikoita kuluu runsaimmin. Kiehauta kattilassa marjamehu ja hyytelösokeri. Anna seoksen jäähtyä muutaman minuutin ajan. Valuta seosta mansikoiden päälle lusikan tai puhtaan pullasudin avulla. Jos liemi jähmettyy liiaksi, voit lämmittää sen välillä uudelleen.