Mandariininen marenkitorttu
Raaka-aineet
Pohja
Täyte
Marenki
Vinkki!
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää joukkoon sokeri, vanilliinisokeri, kananmuna ja voi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Taputtele taikina irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Pane mandariinit siivilään valumaan.
Sekoita keskenään täytteen muut raaka-aineet.
Jaa hedelmät torttupohjalle. Levitä päälle täyte.
Paista torttua tunti 160 asteessa uunin alaosassa. Vispaa munanvalkuaiset vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri vähitellen seosta samalla vispaten.
Jaa marenki kakun päälle. Paista vielä uunin yläosassa kymmenisen minuuttia eli kunnes marenki on saanut kauniin värin.
Siirrä huoneenlämpöiseksi jäähtynyt kakku kylmään ja tarjoa hyvin kylmänä seuraavana päivänä.
Vinkki! Jos et malta odottaa kakun tekeytymistä seuraavaan päivään on täytteeseen lisättävä kananmuna tai kaksi.