Mandariininen marenkitorttu

Tämä herkullinen torttu on yhdistelmä raikasta rahkatorttua ja makeaa marenkia. Tee torttu päivää ennen tarjoilua, jotta se ehtii vetäytyä yön yli jääkaapissa.
pinit
Jaa

Mandariininen marenkitorttu

Vaikeus: Helppo Valmisteluaika 20 mins Kokkausaika 1 hrs Kokonaisaika 1 tuntia 20 minuuttia
Annokset: 10

Raaka-aineet

Pohja

Täyte

Marenki

Vinkki!

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää joukkoon sokeri, vanilliinisokeri, kananmuna ja voi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Taputtele taikina irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Pane mandariinit siivilään valumaan.

Sekoita keskenään täytteen muut raaka-aineet.

Jaa hedelmät torttupohjalle. Levitä päälle täyte.

Paista torttua tunti 160 asteessa uunin alaosassa. Vispaa munanvalkuaiset vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri vähitellen seosta samalla vispaten.

Jaa marenki kakun päälle. Paista vielä uunin yläosassa kymmenisen minuuttia eli kunnes marenki on saanut kauniin värin.

Siirrä huoneenlämpöiseksi jäähtynyt kakku kylmään ja tarjoa hyvin kylmänä seuraavana päivänä.

Vinkki! Jos et malta odottaa kakun tekeytymistä seuraavaan päivään on täytteeseen lisättävä kananmuna tai kaksi.

Avainsanat: mandariini, marenki