Luumukeikauskakku
Raaka-aineet
Vuokaan
Vuoan pohjalle
Pohja
Tarjoiluun
Vinkki!
Voit käyttää keikauskakun tekoon valurautapaistinpannua tai kakkuvuokaa (Ø 24 cm). Voitele pannu tai vuoka.
Sulata kerma ja sokeri kattilassa miedolla lämmöllä. Keitä hiljaa, kunnes seos sakenee. Kaada seos voideltuun kakkuvuokaan tai valurautapaistinpannuun.
Huuhtele ja puolita luumut. Poista kivet. Asettele luumunpuolikkaat vuokaan tai paistinpannulle leikkauspinta ylöspäin.
Vaahdota rasva ja sokeri. Vispaa joukkoon yksitellen kananmunat. Lisää vehnäjauhoihin leivinjauhe ja sekoita jauhoseos taikinaan. Levitä taikina luumujen päälle.
Paista kakkua 190 asteessa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Jäähdytä kakkua muutama minuutti. Irrottele reunat vuoasta ja kumoa kakku vielä kuumana. Siivilöi päälle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
Vinkki! Keikauskakun makua varioit vaihtamalla hedelmiä. Omenan kanssa voit käyttää lisämakua antamassa fariinisokeria ja pähkinää, ananaksen joukkoon sopivat kookoshiutaleet.