Luumukeikauskakku

Luumukeikauskakku on mehevän hedelmäistä ja helppo valmistaa. Samalla ohjeella syntyy myös vaikkapa omenakeikauskakku. Tee ensin paistinpannussa päällinen ja annostele sen päälle taikina. Kumoamisen jälkeen luumut tulevat päällimmäiseksi!
pinit
Jaa
Vaikeus: Helppo Kokkausaika 40 mins Kokonaisaika 40 minuuttia
Annokset: 6

Raaka-aineet

Vuokaan

Vuoan pohjalle

Pohja

Tarjoiluun

Vinkki!

Voit käyttää keikauskakun tekoon valurautapaistinpannua tai kakkuvuokaa (Ø 24 cm). Voitele pannu tai vuoka.

Sulata kerma ja sokeri kattilassa miedolla lämmöllä. Keitä hiljaa, kunnes seos sakenee. Kaada seos voideltuun kakkuvuokaan tai valurautapaistinpannuun.

Huuhtele ja puolita luumut. Poista kivet. Asettele luumunpuolikkaat vuokaan tai paistinpannulle leikkauspinta ylöspäin.

Vaahdota rasva ja sokeri. Vispaa joukkoon yksitellen kananmunat. Lisää vehnäjauhoihin leivinjauhe ja sekoita jauhoseos taikinaan. Levitä taikina luumujen päälle.

Paista kakkua 190 asteessa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Jäähdytä kakkua muutama minuutti. Irrottele reunat vuoasta ja kumoa kakku vielä kuumana. Siivilöi päälle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

 

Vinkki! Keikauskakun makua varioit vaihtamalla hedelmiä. Omenan kanssa voit käyttää lisämakua antamassa fariinisokeria ja pähkinää, ananaksen joukkoon sopivat kookoshiutaleet.

Avainsanat: luumu