Lusikkaleivät
Raaka-aineet
Taikina
Täyte
Vinkki!
Sulata rasva kattilassa ja kuumenna, kunnes se alkaa vaahdota. Älä anna rasvan ruskistua.
Siirrä kattila liedeltä ja sekoita joukkoon sokeri. Jäähdytä seos.
Suojaa uunipelti leivinpaperilla.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, sooda ja vanilliinisokeri ja sekoita ne rasva-sokeriseokseen.
Valitse soikea, syväpesäinen teelusikka ja ota avuksi napakka muovilevy. Ota taikinaa lusikkaan, purista kiinni muovilevyllä, jolloin ylimääräinen taikina pursuaa pois, siisti reunat ja irrota taikinasoikio uunipellille. Taikina ei juuri kohoa paistettaessa eli voit sijoittaa palat pellille tiheästi. Jatka näin kunnes kaikki taikina on muotoiltu pikkuleiviksi. Saat kaksi uunipellillistä keksinpuolikkaita eli valmiita keksejä pellillisen.
Paista keksejä 175 asteessa uunin keskitasoa hiukan ylempänä noin 15 minuuttia.
Levitä jäähtyneelle keksinpuolikkaalle marmeladia ja paina päälle toinen keksi.
Ripottele lusikkaleipien päälle tomusokeria siivilän läpi.
Asettele keksit tarjolle ja peitä sormenjäljet vielä siivilöimällä päälle tomusokeria.
Vinkki! Jos et pidä lusikkaleipiin perinteisesti kuuluvasta, kirpeästä mausta käytä soodan sijaan leivinjauhetta.