Mausta lohifilee hieromalla sen pintaan sitruunapippuria ja suolaa.
Leikkaa fileestä rasvainen alaosa pois ja paloittele filee suorakaiteen muotoisiksi annospaloiksi. Sipaise paloille sinappia.
Halkaise purjo pituussuunnassa ja huuhtele se hyvin. Leikkaa purjosta noin 8 cm pituisia, mahdollisimman ohuita suikaleita. Huuhtele fenkoli ja suikaloi myös se.
Kiehauta kattilassa hiukan vettä ja höyrytä kasvissuikaleet sen päällä siivilässä lähes kypsiksi.
Kuumenna parilapannu. Ripottele sille reilusti suolaa. Pane kalapalat pannulle nahkapuoli ylöspäin. Kypsennä pari minuuttia. Käännä kalapalat nahkapuoli alaspäin ja jatka kypsennystä muutama minuutti, kunnes kala on saavuttanut mieleisesi kypsyysasteen. Lohi saa jäädä keskeltä raa’an oloiseksi, sillä liian kypsäksi paistettuna kala on kuivakkaa.
Siirrä kalapalat lautasille. Poista ylimääräinen suola. Lusikoi paloille purjo-fenkoliseosta. Rouhi annoksille pippuria. Tarjoa perunasoseen kera.
Kuva on kuvituskuva lohisalaatista.