Laskiaispullat

Vaikeus Helppo
Aika
Kokkausaika: 10 mins Kokonaisaika: 10 minuuttia
Raaka-aineet
  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1 1/2 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 1/2 l vehnäjauhoja
  • 1 dl juoksevaa margariinia
  • PÄÄLLE
  • 1/2 kananmunaa voiteluun
  • raesokeria
  • TÄYTE
  • 2 dl mansikka- tai vadelmahilloa
  • 2 rkl maitoa
  • 100 g marsipaania
  • 2 dl kuohukermaa vispattuna
Vinkki!

Vaihe 1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Kaada maito kulhoon ja murenna joukkoon hiiva. Riko kananmunat lasiin ja vatkaa niitä kevyesti haarukalla. Jätä lasiin tilkka kananmunaa pullien voiteluun. Lisää muu kananmuna, sokeri, suola ja kardemumma kulhoon. Sekoita lientä kädellä tai kauhalla. Lisää seokseen puolet vehnäjauhoista ja alusta taikina kimmoisaksi. Lisää jauhoja vähin erin. Sekoita joukkoon margariini. Anna taikinan kohota tilavuudeltaan kaksinkertaiseksi leivinliinan alla. Sekoita täytettä varten vanilliinikeemijauheen joukkoon vesi. Anna täytteen tekeytyä 15 minuuttia. Suojaa uunipelti leivinpaperilla. Alusta kohonnutta taikinaa hetki ja muotoile siitä 16 pyöreää pullaa leivinpaperilla suojatulle uunipellille. Kohota pullia kymmenisen minuuttia leivinliinan alla. Sipaise pullat kananmunalla ja nosta uuniin. Paista pullia nopin 10 minuuttia 225-asteisessa uunissa.

Leikkaa hattu irti pullista. Koverra sisus kulhoon ja sekoita joukkoon tilkanen maitoa.
Jos teet mantelisia pullia, raasta seokseen marsipaania. Täytä pullat lusikoimalla pullan sisälle hilloa ja maidolla mehevöitettyä pullan sisusta tai marsipaanilla rikastettua pullan sisusta. Voit täyttää pullat myös mansikka- tai vadelmahillolla. Pursota pulliin kermavaahtoa ja nosta päälle pullan päällinen.

Avainsanat: perinneruokaa modernisti