Lakkakakku

Lakkakakku sopii kaikkiin juhliin, joissa kaivataan kermaista täytekakkua. Se on samaan aikaan makea ja raikas ja niin kovin suomalainen.
pinit
Jaa
Vaikeus: Helppo Kokkausaika 50 mins Kokonaisaika 50 minuuttia
Annokset: 20

Raaka-aineet

Vuokaan

Pohja

Täyte

Kostutus

Vinkki!

Voitele tasapohjainen kakkuvuoka (Ø 25 cm) ja jauhota se.

Sekoita keskenään pohjaan tulevat kuiva-aineet.

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää kuiva-aineet vaahtoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 50 minuuttia 175 asteessa uunin alaosassa.

Levitä työtasolle keittiöliina tai leivinpaperi ja sirottele sen päälle sokeria.

Kumoa kakku muutama minuutti uunista oton jälkeen sokeroidulle alustalle. Pane vuoka jäähtyvän kakun suojaksi, jotta kosteus ei pääse haihtumaan.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen.

Vispaa täytteen kerma notkeaksi vaahdoksi ja sekoita siihen rahka ja sokeri.

Kokoa kakku. Muista kostuttaa kakkulevyt! Levitä ensimmäiseen väliin hilloa ja toiseen kerma-rahkaa. Jätä täytettä levittäessäsi reunoille tilaa, koska täyte leviää myöhemmin kohti laitoja, kun kakku painetaan tiiviiksi.

Paina kakku tiiviiksi ja pane kylmään kevyt paino (esimerkiksi puinen leikkuulauta) päällä odottamaan koristelua. Suojaa yli jäänyt kermarahka tuorekelmulla ja nosta se kylmään.

Kuorruta kakku tarjoilua ennen kermarahkalla. Koristele kakku kehäkukilla, juhannusruusuilla ja aprikooseilla.

Avainsanat: lakka