Kylmäsavuporo-juustotorttu

Kurssit ,
Vaikeus Helppo
Aika
Kokkausaika: 20 mins Kokonaisaika: 20 minuuttia
Annokset 10
Raaka-aineet
    JUURI
  • 2 dl kädenlämpöistä maitoa
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 1 dl tattarihiutaleita
  • 25 g leivontamargariinia
  • 2 tl sokeria
  • 1 dl Teff-jauhoja
  • TAIKINA
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 dl Teff-jauhoja
  • PÄÄLLE
  • 4 liivatelehteä
  • 800 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 400 g ranskankermaa
  • 200 g kylmäsavuporoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • mustapippuria
  • 1/2 dl maitoa
  • KOSTUTUS
  • 1/2 dl maitoa
  • KORISTELU
  • 50 g kylmäsavuporoa
  • 1 dl siemen-marjaseosta
  • persiljaa
Vinkki!

Paista ensinnä leipäpohja kakkuun. Anna kauraryynien turvota hetken maidossa. Sekoita sulanut voi ja muut ainekset keskenään. Sekoita Teff-jauho joukkoon. Voitele pyöreä irtopohjavuoka ja ripottele sen pohjalle kauraa.

Kaulitse taikinasta pyöreä levy ja nosta se kakkuvuoan(halkaisija 24 cm) pohjalle. Peitä tuorekelmulla ja anna kohota huoneen lämmössä kaksi tuntia. Paista voileipäkakkupohjaa uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pohja on kullanruskea.

Jäähdytä leipäpohja leivinliinan ja tuorekelmun alla, jotta leipä säilyy pehmeänä. Puhdista irtopohjavuoka ja vuoraa se reunanauhalla. Kostuta leipäpohjaa maidolla.

Pane liivatelehdet likoamaan pieneen kulhoon kylmään veteen viideksi minuutiksi. Vatkaa tuorejuusto kulhossa notkeaksi. Sekoita joukkoon ranskankerma.

Paloittele kylmäsavuporo pieniksi paloiksi. Murskaa valkosipulinkynnet. Lisää poro, valkosipuli ja mausteet täyteseokseen.

Kuumenna maito höyryäväksi. Nosta liivatteet vedestä ja puristele ne kuivaksi. Liuota liivatteet kuumaan maitoon.

Lisää liivateseos täytteeseen. Kaada täyte vuokaan, peitä vuoka tuorekelmulla ja nosta se jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.

Irrota torttu vuoasta ja nosta se tarjoiluvadille. Koristele kakku.

Irrota kakkua ympäröivä reunanauha.