Kurpitsa-kardemummahillo

Jos olen onnistunut kasvattamaan muhkean kurpitsan, painen sen puoliksi, poistan siemenet ja kuutioin kurpitsan talon suurimpaan kattilaan. Lisään joukkoon hiukan sokeria ja keittelen kurpitsakuutiot soseeksi. Kaadan keittämisen aikana kattilaan ilmaantuvaa kurpitsamehua muutaman kerran pois, jotta vältyn soseen kokoonkeittämiseltä. Lisään soseeseen poikani lempimaustetta kardemummaa. Käytän hilloa hallowenin aikaan suklaakakun täytteenä ja ympäri vuoden aamulla paahtoleivän päällä. Sunnuntaiaamun leivälle levitän lisäksi vispatun kerman ja rahkan seosta.
pinit
Jaa

Kurpitsa-kardemummahillo

Vaikeus: Helppo Kokkausaika 1 hr Kokonaisaika 1 tuntia

Raaka-aineet

Vinkki!

Vaihe 1

Leikkaa kurpitsasta isolla veitsellä reilusti kuori irti. Poista keskeltä pehmeä osa siemenineen.

Lohko kurpitsa kattilaan. Lisää joukkoon tilkka vettä ja sokeri.

Kuumenna seosta keskilämmöllä kannen alla, kunnes kurpitsasta erottuu nestettä. Kaada neste pois ja jatka kypsennystä. Kaada vielä toistamiseen kattilan pohjalle erottunut neste pois.

Soseuta seos, lisää hillo- ja marmeladisokeri sekä kardemumma. Kuumenna seosta muutama minuutti ja jäähdytä.

Hillo käy kakun täytteeksi tai lisäkkeeksi kerman kanssa erillisenä tarjottuna. Se maistuu myös paahtoleivällä.

Avainsanat: kurpitsa