Kuorrutettu pumpulikakku

Vaikeus Helppo
Aika
Kokkausaika: 1 hrs Kokonaisaika: 1 tunti
Annokset 20
Raaka-aineet
    Vuokaan
  • voita tai margariinia
  • mantelijauhetta
  • Taikina
  • 3 kananmunaa
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 250 g margariinia tai voita
  • 3 1/2 dl perunajauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 leivinjauhetta
  • Päälle
  • 1/2 dl kermaa
  • 40 g voita
  • 1 rkl siirappia
  • noin 2 dl tomusokeria
Vinkki!

Voitele rengaskakkuvuoka huolellisesti rasvalla ja ripottele sen sisäpinnalle mantelijauhetta.

Vaahdota munat ja sokeri.

Kiehauta rasva kattilassa ja valuta rasvasula muna-sokerivaahtoon ohuena nauhana. Sekoita taikinaa samalla.

Sekoita keskenään perunajauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita kuiva-ainesseos taikinaan.

Kaada taikina vuokaan ja paista sitä 175 asteisen uunin alaosassa noin 50 minuuttia.

Jäähdytä kakkua hiukan ja kumoa se haaleana ritilälle.

Kiehauta kuorrutusta varten kerma ja rasva. Lisää joukkoon siirappi ja tomusokeri. Valuta seos kakun päälle ja nosta se kylmään tekeytymään. Suojaa jääkaappiin nostettu kakku tuorekelmulla vasta kakun jäähdyttyä.