Kuorrutettu pumpulikakku

Pumpulikakku on monen perheen juhlien pakollinen leivonnainen. Sen valmistus vaatii tarkkuutta! Tarjoa kakku vaihteeksi maukkaalla sokerikuorrutuksella viimeisteltynä.
pinit
Jaa
Vaikeus: Helppo Kokkausaika 1 hrs Kokonaisaika 1 tuntia
Annokset: 20

Raaka-aineet

Vuokaan

Taikina

Päälle

Vinkki!

Voitele rengaskakkuvuoka huolellisesti rasvalla ja ripottele sen sisäpinnalle mantelijauhetta.

Vaahdota munat ja sokeri.

Kiehauta rasva kattilassa ja valuta rasvasula muna-sokerivaahtoon ohuena nauhana. Sekoita taikinaa samalla.

Sekoita keskenään perunajauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita kuiva-ainesseos taikinaan.

Kaada taikina vuokaan ja paista sitä 175 asteisen uunin alaosassa noin 50 minuuttia.

Jäähdytä kakkua hiukan ja kumoa se haaleana ritilälle.

Kiehauta kuorrutusta varten kerma ja rasva. Lisää joukkoon siirappi ja tomusokeri. Valuta seos kakun päälle ja nosta se kylmään tekeytymään. Suojaa jääkaappiin nostettu kakku tuorekelmulla vasta kakun jäähdyttyä.