Kotitekoinen jogurtti ja talkkunamurot

Jogurtin tekeminen kotona on helppoa, kun talosta löytyy jogurttikone. Mikäli konetta ei löydy, tulisi vähintäänkin löytyä hyvä uuni ja lämpömittari. Valmis jogurtti maistuu maukkaimmalta talkkunamurojen ja marjasoseen kera.
pinit
Jaa

Kotitekoinen jogurtti ja talkkunamurot

Vaikeus: Helppo
Annokset: 4

Raaka-aineet

TARJOILUUN

Vinkki!

 Vaihe 1

Puhdista jogurttikoneen jogurttilasit ja annostele joiaisen pohjalle pari lusikallista maukasta jogurttia, esim. Bulgarian jogurtti, Kalinka-jogurtti tai Turkkilainen jogurtti.

Täytä lasit maidolla. Jos haluat rasvaista jogurttia, käytä punaista maitoa. Rasvaton- ja ykkösmaitokin toimii. Sulje jogurttikoneen kansi ja kytke virta koneeseen. Jogurtti hautuu noin 40 asteessa, aikaa kuluu yön yli. Sulje jogurttilasit omilla pikkukansillaan ja nosta jääkaappiin. Syö marjapyreen ja takkunamurojen tai myslin kera.

 

Jos sinulla ei ole jogurttikonetta, piipahda kirpputorilla! Tai tee jogurtti samaan tapaan kuin koneella mutta hauduttele sitä uunissa 40 asteessa. Tarkkaile lämpötilaa erillisellä mittarilla, sillä uunin lämpötila voi poiketa halutusta.

 

Avainsanat: jogurttikone, välipala