Korvapuustit

Korvapuustit olisivat minun mielestäni ansainneet kansallisruokanimityksen, vaikka eivät nyt aivan ruokaa olekaan. Maukas leivonnainen, joka saa kodin tuoksumaan.
pinit
Jaa
Vaikeus: Helppo Kokkausaika 20 mins Kokonaisaika 20 minuuttia
Annokset: 20

Raaka-aineet

TÄYTE

VOITELUUN

PINNALLE

Vinkki!

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää osa jauhoista ja sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot sekä pehmeä rasva taikinaan. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Kauli taikina 60 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä sille pehmeä voi, sokeri ja kaneli. Kääri taikinalevy rullalle ja leikkaa rullasta terävällä veitsellä n. 3 cm:n paloja. Paina sormella leikkaussuunnassa syvennys korvapuustin keskelle. Näin palan reunat nousevat ylös. Kohota korvapuusteja varttitunti leivinliinan alla.

Vatkaa kananmunan joukkoon vaniljasokeri ja voitele kohonneet korvapuustit seoksella.

Ripottele korvapuusteille sokeria ja paista 225 asteessa noin10 min.

Avainsanat: perinneruokaa modernisti