Kirsikkatorttu

Kirsikka on Suomessa vähemmän käytetty kakun täyte ja jo siksi tämä kakku on juhlava. Suklaalieriöillä koristeltuna saat siitä näyttävät tarjottavan, joka on kuitenkin helppo sijoittaa jääkaappiin kakkuvuoassaan odottelemaan. Kuvan kakussa on tuplamäärä täytettä. Moussekakkujen ja hyydytettävien kakkujen valmistuksessa on hyvä käyttää apuna kakkuvuoan reunan suojaavaa suikaletta. Sen voit leikata silikonista valmistetusta leivinpaperista.
pinit
Jaa

Kirsikkatorttu

Vaikeus: Keskivaikea

Raaka-aineet

Pohja

Vinkki!

Pane keksit muovipussiin ja murskaa ne kaulimella tai lasinpohjalla nuijien. Sekoita joukkoon pehmeä rasva ja sokeri.

Voitele irtopohjainen kakkuvuoka (Ø 20 cm) ja taputtele keksimurska sen pohjalle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla viisi minuuttia. Jäähdytä pohja.

Liota täytteeseen tulevia liivatelehtiä viisi minuuttia kylmää vettä sisältävässä pienessä kulhossa.

Valuta kirsikoista kaikki liemi pois kaatamalla ne kulhon päälle asetettuun siivilään.

Erota keltuaiset ja munanvalkuaiset toisistaan. Vaahdota keltuaiset ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi.

Lisää kirsikat keltuaisvaahtoon.

Vispaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma ja rouhi suklaa.

Kuumenna maitotilkka kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota liivatelehdet mehuun.

Lisää muutama lusikallinen täytettä liivateliuokseen, sekoita ja kaada loppu liivateseos täytteen joukkoon. Sekoita huolellisesti. Sekoita joukkoon myös valkuaisvaahto, kermavaahto ja suklaarouhe.

Lusikoi täyte kakkuvuokaan pohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään ainakin kolmeksi tunniksi.

Avainsanat: kirsikka