Kinkku-paprikarulla

Kurssit
Vaikeus Helppo
Annokset 10
Raaka-aineet
  • 12 palaa vehnäpaahtoleipää
  • 1 1/2 dl liha- tai kasvislientä
  • 200 g kinkkua
  • 1 punainen paprika
  • 1 dl persiljaa silputtuna
  • 2 dl ranskankermaa
  • mustapippuria rouhittuna
  • PÄÄLLE
  • 200 g ruohosipulituorejuustoa
  • 2 dl ranskankermaa
  • 50 g kinkkua siivuina
  • koruallinen ruohosipulia
  • 1/2 punaista paprikaa
Vinkki!

Vaihe 1

Leikkaa leivistä reunat pois. Levitä leipäviipaleet tuorekelmulle 4 x 3 leipäviipaleen suorakaiteeksi. Kostuta viipaleet liha- tai kasvisliemellä.Silppua ranskankerman joukkoon kinkku ja paprika. Saksi joukkoon persilja ja mausta seos mustapippurilla. Levitä täyte leipäviipaleille ja kääri ne tuorekelmun avulla tiukaksi rullaksi. Nosta rulla tarjottimelle ja pane jääkaappiin vetäytymään.Sekoita päällistä varten tuorejuusto ja ranskankerma. Sivele seos voileipäkakulle. Koristele kauniisti!

Vinkki! Voit valmistaa suuriin juhliin monta kakkua, säilyttää ne tuorekelmuun käärittyinä kylmässä ja kuorruttaa&koristella juuri ennen käyttöä. Kun sekoitat kuorrutteen valmiiksi ja rullaat kalkkunaleikkeleetkin rasiaan valmiiksi, voit viimeistellä uuden kakun käden käänteessä juhlapöytään. Jos kakkuja jää, voit pakastaa ne tuorekelmussa. Sulata kakut jääkaapissa.

Avainsanat: voileipäkakku