Kevyt pohja makeille tortuille

Vaikeus Helppo
Aika
Kokkausaika: 45 mins Kokonaisaika: 45 minuuttia
Annokset 4
Raaka-aineet
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 75 g leivontamargariinia
  • 1 kananmuna
  • 1 sitruuna
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl vettä tarvittaessa
  • PÄÄLLE
  • tummia luumuja siivuina tai makeaa hilloa
  • hasselpähkinärouhetta
Vinkki!

 Vaihe 1

Nypi vehnäjauhot ja paloiteltu rasva murumaiseksi. Lisää jauho-rasvaseokseen kananmuna, sitruunan raastettu kuori, sokerit ja leivinjauhe. Sekoita taikina hyvin. Lisää siihen tarvittaessa tilkka vettä. Taputtele taikina torttuvuoan (Ø 22 cm tai suorakaide) pohjalle ja reunoille. Tee torttuun täyte, esimerkiksi painamalla taikinaan luumusiivuja tai lusikoimalla päälle hillosilmiä, ja paista 200 asteessa, uunin alaosassa noin 45 minuuttia.

Avainsanat: perinneruokaa modernisti