Kevyt pohja makeille tortuille

Kevyt pohja makeille tortuille ja piiraille saa makua sitruunankuoresta. Tämä piiras on kuin Runebergintorttu mutta raikkaampi.
pinit
Jaa

Kevyt pohja makeille tortuille

Vaikeus: Helppo Kokkausaika 45 mins Kokonaisaika 45 minuuttia
Annokset: 4

Raaka-aineet

PÄÄLLE

Vinkki!

 Vaihe 1

Nypi vehnäjauhot ja paloiteltu rasva murumaiseksi. Lisää jauho-rasvaseokseen kananmuna, sitruunan raastettu kuori, sokerit ja leivinjauhe. Sekoita taikina hyvin. Lisää siihen tarvittaessa tilkka vettä. Taputtele taikina torttuvuoan (Ø 22 cm tai suorakaide) pohjalle ja reunoille. Tee torttuun täyte, esimerkiksi painamalla taikinaan luumusiivuja tai lusikoimalla päälle hillosilmiä, ja paista 200 asteessa, uunin alaosassa noin 45 minuuttia.

Avainsanat: perinneruokaa modernisti