keltaista ja vaaleanpunaista marsipaania

Vaikeus Helppo
Aika
Kokkausaika: 5 mins Kokonaisaika: 5 minuuttia
Annokset 6
Raaka-aineet
    Kääretorttulevy
  • 3/4 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • kaakaojauhetta
  • Muotti
  • 1 1/2 l pesty maitotölkki
  • Täyte
  • 1 l vaniljajäätelöä
  • Tarjoiluun
  • vesimelonia
  • vihreitä lehtiä (esimerkiksi poimulehteä)
Vinkki!

Levitä uunipellille leivinpaperi. Sekoita perunajauhoihin leivinjauhe.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhoseos taikinaan. Jaa taikina kahteen osaan ja värjää molemmat ruskeiksi kaakaojauheella siten, että toinen taikina on toista tummempi.

Levitä nämä eriväriset taikinat uunipellille puun syitä muistuttaviksi raidoiksi. Sivele levy tasaiseksi ja paista kypsäksi 250 asteessa uunin keskiosassa noin viisi minuuttia.

Sirottele keittiöliinalle tai leivinpaperille sokeria. Kumoa torttulevy sen päälle. Irrota leivinpaperi taikinalevyn päältä. Saat sen helposti irti kun kastat siveltimen kylmään veteen ja sivelet paperin pinnan sillä.

Aseta tyhjä maitotölkki lappeelleen. Leikkaa auki yksi sivu.

Leikkaa taikinalevystä pönttöön lattia, taka- ja sivuseinät. Aseta levyt tölkin sisään.

Sulata jäätelö notkeaksi ja täytä pönttö sillä. Kiinnitä lintupöntön etuseinä ja jäädytä. Leikkaa jäätyneen pöntön yläosa vinoksi ja aseta päälle katto. Kaiverra räystään alle reilu kolo lintuharrastajien tutkittavaksi. Pakasta uudelleen tuorekelmuun käärittynä.

Nosta lintupönttö tarjolle pihalta kerättyjen lehtien päälle.

 

Halkaise vesimeloni ohutteräisellä veitsellä tai fileointiveitsellä.  Erota meloninpuolikkaat toisistaan ja leikkaa puolikas vesimeloni reiluiksi paloiksi.

Voit tarjota palat sellaisenaan.  Voit ottaa melonista melonipalloja meloniraudalla.

Avainsanat: Lasten kakut Tee hyvä kakku -kirja