Keksit

Keksit purkissa on kiva ja maistuva keittiön somiste. Niitä on mukava ottaa iltateen kera tai murustella marjajälkiruokiin. Tässä on hyvä keksiohje, jota voit halutessasi muunnella esimerkiksi vaniljalla, sitruunalla tai kardemummalla maustaen.
pinit
Jaa
Vaikeus: Helppo Kokkausaika 10 mins Kokonaisaika 10 minuuttia
Annokset: 4

Raaka-aineet

Instructions

  1. Vaahdota sokeri ja margariini valkoiseksi vaahdoksi. Lisää kananmuna ja jatka vispaamista. Lisää taikinaan kerma. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan. Sekoita hyvin. Kaulitse taikinasta ohut levy. Käytä apuna reilusti jauhoja, ettei taikina jää kiinni alustaan tai kaulimeen. Leikkaa taikinalevystä neliöitä (5 X 5 cm) ja siirrä ne uunipellille. Kypsennä keksejä 180 asteisessa uunissa vajaat 10 minuuttia. Jos käytät kiertoilmatoimintoa, alenna uunin lämpötila 170 asteeseen. Anna keksien jäähtyä ja koristele mieleiselläsi tavoin kastamalla suklaaseen tai pursottamalla kekseille koristeita.