Kantarellipiiras

Vaikeus Helppo
Aika
Kokkausaika: 1 hrs Kokonaisaika: 1 tunti
Annokset 10
Raaka-aineet
  • 2 keitettyä perunaa
  • 1 dl vettä
  • 1/2 dl juoksevaa margariinia
  • 2 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • PÄÄLLE
  • 6 dl kantarelleja tai suppilovahveroita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1/2 punasipulia
  • 3 rkl ketsuppia
  • ripaus timjamia
  • 1/2 mustapippurijuusto, esim. Mustapekka
  • 1/2 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
Vinkki!

Vaihe 1

Survo perunat soseeksi. Lisää loput pohjan ainekset ja sekoita taikinaksi. Taputtele taikina piirasvuokaan, halkaisija noin 18 cm. Paista sieniä pannulla kasviöljyssä, kunnes niiden sisältämä vesi on höyrystynyt. Lisää pannulle sipuli lohkoina ja jatka paistamista hetkinen. Mausta seos ketsupilla ja timjamilla. Lohko juusto pannulla ja sekoittele, kunnes se on sulanut. Siirrä seos vuokaan piiraspohjalle. Sekoita keskenään maito ja kananmunat ja kaada seos vuokaan. Paista 180 asteisessa uunissa hiukan keskitasoa alempana noin tunti, kunnes täyte on hyytynyt. PS. Suolaa en piiraaseen lisännyt, sillä juusto on melko suolaista. Jos haluat, lisää ripaus suolaa. Vinkki! Päälle voit siivuttaa mozzarellaa tai vuohenjuustoa.

Avainsanat: kantarelli, suppilovahvero, syksy