Kääng panääng nyä eli naudanlihaa currykastikkeessa

Keittiö ,
Vaikeus Helppo
Aika
Kokkausaika: 30 mins Kokonaisaika: 30 minuuttia
Annokset 4
Raaka-aineet
    CURRYTAHNA
  • ½ tl suolaa
  • 7 isoa kuivattua chiliä pilkottuna
  • 1½ rkl tuoreita galangajuurta kuorittuna ja paloiteltun
  • 1 rkl sitruunaruohon vartta paloiteltuna
  • ½ muskottipähkinä (paahda pannulla kovalla lämmöllä ja ilman öljyä noin 2 min)
  • 3 rkl salottisipulia kuorittuna
  • 1 tl korianterin juurta puhdistettuna ja viipaloituna
  • 4 rkl maapähkinä keitetuna ja hienonnettuna
  • LISÄKSI
  • 1 dl kookoskermaa
  • 4 rkl valmista currytahnaa
  • 400 g naudanlihaa viipaloituna
  • 2 dl naudanlihalient
  • 1 dl kookoskermaa
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 4 tl palmusokeria
  • 2 tuoretta punaista chiliä viipaleina, poista siemenet jos haluat lieventää makua
  • 1rkl tuoreita kaffirin lehtiä viipaloituna
  • 1rkl tuoreita kaffirin lehtiä viipaloituna
  • 4 rkl thaimaalaista tuoreita basilikan lehtiä
Vinkki!

Vaihe 1

Laita currytahnan ainekset tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes saat aineksista pehmeän tahnan.

Kuumenna kookoskerma ja currytahna wokkipannussa ja paista koko ajan sekoittaen noin 5  minuuttia.

Lisää naudanliha, lihaliemi ja kookoskerma ja keitä sen jälkeen hiljalleen kunnes lihaa tuntuvat pehmeää.

Lisää kalakastike, palmusokeri, chili ja kaffirinlehdet ja hämmennä.

Viimeistele annos basilikalla.