Juustotortut ja viini
Raaka-aineet
Vinkki!
Viininurkka
Juustotorttujen täyteläisyyttä tasapainottamaan kannattaa valita viini, jossa on raikasta ja ryhdikästä hapokkuutta. Tyylikäs valinta on makea kuohuviini tai reippaan hapokas saksalainen Riesling-rypäleestä valmistettu jälkiruokaviini. Myös Uuden maailman late harvest -viinit sopivat erityisesti hedelmä-juustokakuille. Marjaisille juustokakuille voi puolestaan valita ruby- tai late bottled vintage -portviinin. Kinuskiselle portviinicamembertille sopii kypsän paahteinen tawny-portviini.
Tiesitkö, että …
ruby-portviini on nuori, tuore perusport, jonka väri on nimensä mukaisesti rubiininpunainen. Maku on voimakas ja mausteisen marjaisa, jopa tulinen.
Tawny-port on kypsytetty, kehittyneempi portviini, jonka väri on rusehtava. Värinsä ja paahtuneen arominsa se saa tammitynnyrikypsytyksestä.