Joululeipä

Kurssit ,
Vaikeus Helppo
Raaka-aineet
  • 5 dl piimää
  • 2 dl kuivattuja aprikooseja
  • 40 g hiivaa
  • 1 dl tummaa siirappia
  • 3 tl suolaa
  • 1 tl anista
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 tl pomeranssinkuorta
  • 1 1/2 l hiivaleipäjauhoja
  • 1 dl rypsiöljyä
Vinkki!

Vaihe 1

000000; font-family: Calibri; font-size: small;">Kuumenna piimä käden lämpöiseksi. Pilko joukkoon aprikoosit ja hiiva. Sekoita. Lisää siirappi ja suola. Hienonna mausteet morttelissa ja lisää taikinaan.

 Vaihe 1

000000; font-family: Calibri; font-size: small;”>Lisää puolet jauhoista taikinaan, sekoita ja lisää loput jauhot taikiknaan vähitellen, taikiaa samalla vaivaten. Lisää kasviöljy, alusta hetki, vuoraa taikinakulho tuorekelmulla ja anna taikinan kohota puolisen tuntia.

Jauhota leivinpöytä ja vaivaa taikinaa siinä hetki. Pyöritä taikinasta kaksi leipää ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota leivinliinan alla varttitunti. Voitele leivät ja paista uunin alatasolla 175-asteessa 20 minuuttia. Nosta leivät hiukan ylemmäs ja jatka paistamista puolisen tuntia, kunnes leivät ovat kypsiä. Kypsä leipä kumisee kun sitä kopautetaan pohjaan.

Avainsanat: joulu