Jogurtti-viinikreemitorttu
Raaka-aineet
Väliin
Täyte
Päälle
Vinkki!
Vuoraa uunipelti sekä irtopohjavuoan (Ø 28 cm) pohja leivinpaperilla.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, maissitärkkelysjauho ja leivinjauhe.
Vispaa kananmunat ja vesi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää fruktoosi ja vaniljasokeri, vispaa hetki ja lisää kuiva-aineseos taikinaan siivilän läpi ravistellen ja sekoita.
Levitä taikinasta hieman yli puolet uunipellille 30 x 40 cm:n alalle kääretorttulevyksi. Kaada loppu taikina kakkuvuokaan torttupohjaksi.
Kypsennä kakkupohjia 180 asteessa kiertoilmalla noin 10 minuuttia. (Jos käytössäsi ei ole kiertoilmauunia, kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista ensin kääretorttulevy, noin 7 minuuttia ja sen jälkeen välittömästi torttupohja, noin 5 minuuttia.)
Levitä työtasolle leivinpaperiarkki tai puhdas keittiöliina. Ripottele sen päälle fruktoosia ja kumoa päälle uunista otettu kääretorttulevy. Poista leivinpaperi. Rullaa torttulevy alustan kanssa jäähtymisen ajaksi, jotta siitä haihtuva kosteus ei karkaa.
Levitä avatulle, jäähtyneelle torttulevylle marmeladi ja kääri se pitkän sivun suuntaisesti rullalle.
Pane täytteen liivatelehdet likoamaan viideksi minuutiksi pieneen kulholliseen kylmää vettä. Mittaa maissitärkkelysjauho, viini, keltuaiset ja sitruunamehu kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi sitä koko ajan sekoittaen. Keitä seosta minuutti. Nosta kattila liedeltä. Puristele liivatelehdet kuivaksi ja liuota ne kuumaan täytteeseen. Jäähdytä seos kylmässä sitä silloin tällöin sekoitellen.
Vispaa kasvirasvavalmiste napakaksi vaahdoksi. Kun viiniseos alkaa hyytyä, lisää siihen vaahto, jogurtti ja fruktoosi.
Irrota vuoassa paistettu torttupohja, pane kakkuvuoan pohjalle pala leivinpaperia ja pane torttupohja takaisin irtopohjavuokaan. Näin varmistat, että valmis kakku on nostettavissa myöhemmin helposti tarjoilualustalle.
Viipaloi kääretorttu. Asettele kääretorttusiivuja torttupohjan päälle vuoan reunoja vasten. Säästä osa siivuista tortun päälle.
Kaada täyte vuokaan ja hyydytä torttua kylmässä kolme tuntia.
Peitä hyytyneen tortun pinta kääretorttuviipaleilla.
Liota päälle tulevia liivatelehtiä viitisen minuuttia pienessä kulhollisessa kylmää vettä.
Kiehauta vesi ja liuota siihen kuivaksi puristellut liivatelehdet. Lisää vadelmakeitto ja fruktoosi. Levitä täyte kakulle ja hyydytä sitä kylmässä vielä vähintään tunti ennen tarjoamista.
Irrota rengasvuoan reunus ja nosta torttu kahden lastan avulla tarjolle kakkuvadille.