Jogurtti-hunajakakku

Vaikeus Helppo
Aika
Kokkausaika: 50 mins Kokonaisaika: 50 minuuttia
Annokset 14
Raaka-aineet
    Vuokaan
  • margariinia tai voita
  • korppujauhoja
  • Pohja
  • 1 sitruunan kuori
  • 240 g margariinia tai voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl hunajaa
  • 4 munankeltuaista
  • 4 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 prk (200 g) bulgarianjogurttia
  • 4 munanvalkuaista
  • ripaus suolaa
  • Sitruuna-fenkoliliemi
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 tl hunajaa
  • 1 dl rusinoita
  • 1/2 tl kuivattua fenkolia
  • 1 sitruunan mehu
  • 3/4 dl vettä
Vinkki!

Voitele ja jauhota tasapohjainen kakkuvuoka (Ø 24 cm). Pese sitruuna ja raasta sen kuori kulhoon.

Vaahdota rasva, sokeri, hunaja ja sitruunankuori. Lisää joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan.

Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe.

Sekoita jogurtti ja kuiva-aineet vuorotellen pienissä erissä taikinaan.

Vaahdota munanvalkuaiset kulhossa suolaripauksen kanssa.

Nostele valkuaisvaahto taikinaan.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja kypsennä 190 asteessa hiukan keskitason alapuolella noin 50 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys puutikulla.

Valmista sitruuna-fenkoliliemi. Mittaa kaikki raaka-aineet kattilaan ja kuumenna kunnes sokeri sulaa. Hauduta vielä matalalla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia.

Kumoa paistettu kakku ritilälle ja valele se liemellä.

Avainsanat: sitruuna