Jäädytettävä suklaakakku

Tämä kakku säilyy pakastimessa muutaman kuukauden. Hyytelösokerin ansiosta voit tehdä korkean kakun kaksinkertaisesta annoksesta. Se säilyttää silti muotonsa, vaikka se tarjottaessa lämpenee.
pinit
Jaa

Jäädytettävä suklaakakku

Vaikeus: Helppo
Annokset: 10

Raaka-aineet

Suklaaseos

Koristeluun

Pohja

Vinkki!

Kiehauta kattilassa vesi ja hyytelösokeri. Keitä 3 minuuttia ja anna seoksen jäähtyä.

Sulata suklaa ja jäähdytä se.

Makeuta tuorejuusto sokereilla. Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon kerma, suklaa ja hyytelösokeriliemi. Kaada seos kylmällä vedellä huuhdeltuun pienehköön rengasvuokaan ja pane pakastimeen. Jatka tunnin kuluttua.

Sulata rasva. Pane keksit muovipussiin ja nuiji ne muruiksi kaulimella tai lasinpohjalla. Sekoita joukkoon rasvasula. Taputtele keksiseos pohjaksi jäätyneen kakun päälle ja nosta kakku takaisin pakastimeen.

Ota kakku huoneenlämpöön puoli tuntia ennen tarjoilua, kumoa se lautaselle ja koristele.

Jos kakku ei tahdo irrota, kasta vuoka kylmään veteen ja kumoa.

 

Vinkki! Voit tehdä kakun myös tasapohjaiseen irtopohjavuokaan (Ø 24 cm). Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja taputtele keksiseos sen päälle. Tee päälle täyte ja jäädytä. Irrota kakku jäisenä vuoasta ja paperista ja nosta tarjoiluvadille.