Imelletty perunalaatikko

Kurssit
Vaikeus Helppo
Aika
Kokkausaika: 3 hrs Kokonaisaika: 3 tuntia
Annokset 6
Raaka-aineet
  • 2 1/2 kg jauhoisia perunoita
  • 100 g voita tai margariinia
  • 3 rkl vehnajauhoja
  • 8 dl maitoa
  • 3 tl suolaa
Vinkki!

 Vaihe 1

Pese perunat ja keitä ne kuorineen kypsiksi suolattomassa vedessä. Kuori ne heti kuumina ja survo ne kattilassa. Pudota rasvanokareita joukkoon, jotta työ helpottuu. Nosta kattila liedeltä ja jätä sose jäähtymään pariksi tunniksi.

Sekoita soseeseen lusikallinen vehnäjauhoja ja loput jauhot kahdessa erässä muutaman tunnin välein.

Lisää seokseen maito ja suola. Voitele uunivuoka (vetoisuus 4 l) ja kaada seos siihen. Paista laatikkoa 150 asteessa 2-3 tuntia.

Avainsanat: joulu, perinneruokaa modernisti, peruna