Imelletty perunalaatikko

Perunoista syntyy varsinaista herkkua kun ne imellytetään.
pinit
Jaa

Imelletty perunalaatikko

Vaikeus: Helppo Kokkausaika 3 hrs Kokonaisaika 3 tuntia
Annokset: 6

Raaka-aineet

Vinkki!

 Vaihe 1

Pese perunat ja keitä ne kuorineen kypsiksi suolattomassa vedessä. Kuori ne heti kuumina ja survo ne kattilassa. Pudota rasvanokareita joukkoon, jotta työ helpottuu. Nosta kattila liedeltä ja jätä sose jäähtymään pariksi tunniksi.

Sekoita soseeseen lusikallinen vehnäjauhoja ja loput jauhot kahdessa erässä muutaman tunnin välein.

Lisää seokseen maito ja suola. Voitele uunivuoka (vetoisuus 4 l) ja kaada seos siihen. Paista laatikkoa 150 asteessa 2-3 tuntia.

Avainsanat: joulu, perinneruokaa modernisti, peruna