Hoomok tale eli merivuoka

Keittiö ,
Kurssit ,
Vaikeus Helppo
Aika
Kokkausaika: 35 mins Kokonaisaika: 35 minuuttia
Annokset 4
Raaka-aineet
    PUNAINEN CURRY:
  • ½ tl suolaa
  • 6 isoa kuivattua chiliä pilkottuna
  • 1 rkl tuoreita galangajuurta kuorittuna ja paloiteltuna
  • 2 rkl sitruunaruohon vartta paloiteltuna
  • 1 makruut-sitruuna puhdistettuna (irrota kuorta ja hienonna 1tl:n verran)
  • 2 rkl salottisipulia kuorittuna
  • 3 rkl valkosipulia kuorittuna
  • 1 tl korianterin juurta puhdistettuna ja viipaloituna
  • 1 tl katkaraputahnaa
  • LISÄKSI:
  • 100 g kalafileetä viipaleina
  • 100 g kuorittuja keskikokoisia tuoreita katkarapuja
  • 3 rkl valmista currytahnaa
  • 1½ dl kookoskermaa
  • 1 kanamuna
  • 2 rkl tuoreita kaffirin lehtiä viipaloituna
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 tl palmusokeria
  • LIEMI:
  • ½ dl kookoskermaa
  • 1 dl thaimaalaisia tuoreita basilikan lehtiä
  • 1 tuore punainen chili, poista siemenet jos haluat lieventää makua.
  • 2 rkl tuoreita kaffirin lehtiä viipaloituna