Tulosta
Hoomok tale eli merivuoka
Keittiö
Aasia
,
Thaimaa
Kurssit
Kala
,
Kalaruoka
Vaikeus
Helppo
Aika
Kokkausaika: 35 mins
Kokonaisaika: 35 minuuttia
Annokset
4
Raaka-aineet
PUNAINEN CURRY:
½ tl
suolaa
6
isoa kuivattua chiliä pilkottuna
1
rkl tuoreita galangajuurta kuorittuna ja paloiteltuna
2 rkl
sitruunaruohon vartta paloiteltuna
1
makruut-sitruuna puhdistettuna (irrota kuorta ja hienonna 1tl:n verran)
2 rkl
salottisipulia kuorittuna
3 rkl
valkosipulia kuorittuna
1 tl
korianterin juurta puhdistettuna ja viipaloituna
1 tl
katkaraputahnaa
LISÄKSI:
100 g
kalafileetä viipaleina
100 g
kuorittuja keskikokoisia tuoreita katkarapuja
3 rkl
valmista currytahnaa
1½ dl
kookoskermaa
1
kanamuna
2 rkl
tuoreita kaffirin lehtiä viipaloituna
2 rkl
kalakastiketta
1 tl
palmusokeria
LIEMI:
½ dl
kookoskermaa
1 dl
thaimaalaisia tuoreita basilikan lehtiä
1
tuore punainen chili, poista siemenet jos haluat lieventää makua.
2 rkl
tuoreita kaffirin lehtiä viipaloituna