Etusivu
Reseptit
Kakkukoulu
Blogi
Info
Verkkokauppa
Humberger Toggle Menu
Facebook-f
Linkedin
Pinterest
Instagram
Kala
Kalaruoka
Hoomok tale eli merivuoka
Sirpa Talka
heinäkuu 27, 2023
0 kommenttia
Thaimaassa syödään paljon vaaleaa kalaa. Tässä kalavuokaresepti
Siirry reseptiin
Tulosta resepti
Jaa
Tulosta resepti
Hoomok tale eli merivuoka
Tekijä:
Sirpa Talka
Keittiö:
Aasia
,
Thaimaa
Kurssit:
Kala
,
Kalaruoka
Vaikeus:
Helppo
Kokkausaika
35 mins
Kokonaisaika
35 minuuttia
Annokset:
4
Raaka-aineet
Annoksia
PUNAINEN CURRY:
½ tl
suolaa
6
isoa kuivattua chiliä pilkottuna
1
rkl tuoreita galangajuurta kuorittuna ja paloiteltuna
2 rkl
sitruunaruohon vartta paloiteltuna
1
makruut-sitruuna puhdistettuna (irrota kuorta ja hienonna 1tl:n verran)
2 rkl
salottisipulia kuorittuna
3 rkl
valkosipulia kuorittuna
1 tl
korianterin juurta puhdistettuna ja viipaloituna
1 tl
katkaraputahnaa
LISÄKSI:
100 g
kalafileetä viipaleina
100 g
kuorittuja keskikokoisia tuoreita katkarapuja
3 rkl
valmista currytahnaa
1½ dl
kookoskermaa
1
kanamuna
2 rkl
tuoreita kaffirin lehtiä viipaloituna
2 rkl
kalakastiketta
1 tl
palmusokeria
LIEMI:
½ dl
kookoskermaa
1 dl
thaimaalaisia tuoreita basilikan lehtiä
1
tuore punainen chili, poista siemenet jos haluat lieventää makua.
2 rkl
tuoreita kaffirin lehtiä viipaloituna
Naamplaaprik eli tulinen kalakastike
Helppo
Edellinen
Tomjam kung eli tulinen katkarapukeitto
10 minuuttia
Helppo
Seuraava
×
Log In
Email Or Username
Password
Remember Me
Forgot Password?