Hannatädinkakut

Kurssit
Vaikeus Helppo
Aika
Valmisteluaika: 20 mins Kokkausaika: 10 mins Kokonaisaika: 30 minuuttia
Annokset 6
Paras kausi Talvi
Raaka-aineet
  • 150 g laktoositonta margariinia
  • 3 dl sokeria
  • 1 1/2 dl hapanta hermaa
  • 1 dl soodaa
  • 3 tippaa karvasmanteliöljyä
  • 3 dl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
  • 5 dl karkeita vehnäjauhoja
Vinkki!

Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita toisessa kulhossa nopeasti keskenään hapan kerma sekä sooda.

Lisää seos koko ajan vatkaten rasva-sokerivaahtoon. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää karvasmanteliöljy sekä kuiva-aineet taikinan joukkoon. Sekoita ja leivo taikinasta tanko. Taikinan tulee olla niin mureaa, että sen saa juuri ja juuri työstettyä tangoksi ja pyöriteltyä kämmenissä kekseiksi. Pane ensin muutama keksi leivinpaperilla suojatulle uunipellille ja paista niistä koepikkuleivät 220 asteisessa uunissa hiukan keskitasoa ylempänä. Pikkuleivät saavat laajentua paistettaessa hiukan muttei levähtää laakeiksi. Lisää tarvittaessa seokseen jauhoja tai tilkkanen vettä. Säilytä tiiviissä rasiassa viileässä.

Avainsanat: joulu, perinneruokaa modernisti