Hääkakkua ja mansikoita

Vaikeus Helppo
Aika
Kokkausaika: 40 mins Kokonaisaika: 40 minuuttia
Annokset 25
Raaka-aineet
    Vuokaan
  • voita tai margariinia
  • mannasuurimoita
  • Pohjiin
  • 2 dl erikoiskarkeaa vehnäjauhoa
  • 2 dl perunajauhoa
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 8 kananmunaa
  • 3 1/4 dl sokeria
  • Kostutus
  • 3 dl sitruunaista kivennäisvettä
  • Tarjoiluun
  • 5 litraa mansikoita
  • 1 litraa kuohukermaa
  • kukkia
Vinkki!

Valitse kolme erikokoista rengaskakkuvuokaa ja varmista, että ne mahtuvat samanaikaisesti uuniin. Voitele ja jauhota vuoat.

Mittaa kuiva-aineet kulhoon.

Vispaa näin suuri kananmunamäärä mieluiten koneella suuressa kulhossa. Vispaa ensin munien rakenne rikki ja lisää sokeri. Jatka vispaamista kunnes vaahto on paksua ja vaaleaa.

Lisää kuiva-aineet kananmuna-sokerivaahtoon lastalla nostellen.

Jaa taikina vuokiin. Paista kakkupohjia 175 asteessa uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Totea kypsyys puutikulla. Jos käytät uunin kiertoilmatoimintoa, alenna uunin lämpötilaa 20 asteella.

Kumoa kypsät kakut heti uunista otettuasi, irrota vuoat mutta pane ne kumottujen kakkujen päälle takaisin estämään kakusta haihtuvan kosteuden karkaamista.

Kääri jäähtyneet kakut tiiviisti tuorekelmuun.

Pura kolmikerroksinen kakkuvati ja kokoa se uudelleen siten, että asetat kakun kerrallaan oikealle tasolle.

Koristele kakku kermavaahdolla, marjoilla ja kukilla.

Tarjoa lisäksi kulhosta kermavaahtoa ja marjoja.

Avainsanat: mansikka