Hääkakkua ja mansikoita

Moni viettää häänsä pienellä budjetilla mutta toivoo hääkakun olevan esillä juhlavasti eritasoisilla vadeilla. Konditoriat vuokraavat kakkutelinettään mutta jos kotoa löytyy jo kolmikerroksinen tarjoiluvati, voidaan rengaskakkuvuoissa paistetut kakut kerätä sille. Teline puretaan ja kakut asetellaan paikoilleen sitä uudelleen kasattaessa. Täytteitä ja kuorrutuksia ei tämä kakku kaipaa. Kermavaahto ja mansikat tarjotaan vierelle asetetuista kulhoista.
pinit
Jaa
Vaikeus: Helppo Kokkausaika 40 mins Kokonaisaika 40 minuuttia
Annokset: 25

Raaka-aineet

Vuokaan

Pohjiin

Kostutus

Tarjoiluun

Vinkki!

Valitse kolme erikokoista rengaskakkuvuokaa ja varmista, että ne mahtuvat samanaikaisesti uuniin. Voitele ja jauhota vuoat.

Mittaa kuiva-aineet kulhoon.

Vispaa näin suuri kananmunamäärä mieluiten koneella suuressa kulhossa. Vispaa ensin munien rakenne rikki ja lisää sokeri. Jatka vispaamista kunnes vaahto on paksua ja vaaleaa.

Lisää kuiva-aineet kananmuna-sokerivaahtoon lastalla nostellen.

Jaa taikina vuokiin. Paista kakkupohjia 175 asteessa uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Totea kypsyys puutikulla. Jos käytät uunin kiertoilmatoimintoa, alenna uunin lämpötilaa 20 asteella.

Kumoa kypsät kakut heti uunista otettuasi, irrota vuoat mutta pane ne kumottujen kakkujen päälle takaisin estämään kakusta haihtuvan kosteuden karkaamista.

Kääri jäähtyneet kakut tiiviisti tuorekelmuun.

Pura kolmikerroksinen kakkuvati ja kokoa se uudelleen siten, että asetat kakun kerrallaan oikealle tasolle.

Koristele kakku kermavaahdolla, marjoilla ja kukilla.

Tarjoa lisäksi kulhosta kermavaahtoa ja marjoja.

Avainsanat: mansikka