Greippinen tuorejuustokakku

Vaikeus Beginner
Time
Valmisteluaika: 30 mins Kokkausaika: 15 mins Kokonaisaika: 45 mins
Annokset 20
Raaka-aineet
    Pohja
  • 200 g kaurakeksejä
  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 rkl fariinisokeria tai muuta tummaa sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • Täyte
  • 2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 2 prk (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 1/2 dl tomusokeria
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 2 greippiä
  • 4 liivatelehteä
  • 1 dl maitoa
  • Greippisalaatti
  • 3 greippiä
  • 1 dl vettä
  • 3/4 dl sokeria
  • 3/4 dl sitrus- tai appelsiinilikööri
Vinkki!

Vuoraa uunivuoka (22 x 22 cm) leivinpaperilla.

Pane keksit muovipussiin ja nuiji ne kaulimella tai lasinpohjalla muruiksi.

Sulata rasva. Sekoita keksimurskaan sulatettu voi, fariinisokeri ja kardemumma. Taputtele keksimurska kakkuvuoan pohjalle. Paista pohjaa 180 asteessa uunin keskitasolla 10−15 minuuttia. Jäähdytä pohja.

Vaahdota vaniljakastike. Notkista tuorejuusto kulhossa ja makeuta se sokereilla.

Leikkaa greipistä lohkot irti siten, että kalvot jäävät pois. Silppua greippilohkot ja lisää silppu juustoseokseen.

Liota liivatelehtiä pienessä kulhossa kylmässä vedessä viisi minuuttia.

Kuumenna maito kiehuvaksi. Puristele liivatelehdet kuivaksi ja liuota ne maitoon. Anna seoksen jäähtyä hiukan ja kaada se juuston joukkoon. Lisää vaahdotettu vaniljakastike. Kaada täyte kakun pohjan päälle.

Suojaa kakku tuorekelmulla ja nosta se jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.

Leikkaa greippisalaatin greipit kulhoon kalvottomiksi lohkoiksi.

Kiehauta vesi ja sokeri. Sekoita jäähtyneeseen liemeen likööri ja kaada liemi greippilohkojen päälle. Tarjoa greippisalaatti erillisestä tarjoilukulhosta juustotortun kanssa.

Avainsanat: greippi