Gluteeniton sitruuna-unikkokakku

Kurssit
Vaikeus Helppo
Aika
Kokkausaika: 40 mins Kokonaisaika: 40 minuuttia
Annokset 4
Raaka-aineet
  • 2 kananmunaa
  • 4 3/3 dl maitoa
  • 1 1/2 dl rypsiöljyä
  • 2 sitruunaa
  • 400 g Schär Margerita Mix A -jauho
  • 110 g maissitärkkelystä
  • 2 rkl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 100 g sokeria
  • 3 rkl unikonsiemeniä
  • TARJIOLUUN
  • kermavaahtoa
  • vadelmia
  • mintunlehtiä
Vinkki!

Vaihe 1

Sekoita reilussa kulhossa keskenään  kananmunat, maito sekä rypsiöljy. Raasta kahdesta sitruunasta kuori kulhoon ja lisää joukkoon yhden sitruunan mehu. Mittaa kulhoon loput raaka-aineet ja sekoita hyvin.

Jos käytät toista gluteenittomaan leivontaan soveltuvaa jauhoseosta johon ei ole lisätty sokeria, nosta silloin sokerin määrä 220 grammalla.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 20 x 30 cm vuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 30-40 minuuttia. Tai kunnes kakku on kypsä. Paiston aikana kakun pinta saattaa kuplia, se kuitenkin tasoittuu uunista pois otettaessa.

Tarjoa viettelevästi (laktoosittoman) kermavaahdon ja marjojen kera!

Avainsanat: sitruuna, vadelma