Artisokka-perunasose

Perunamuussi on aivan parasta, kun joukkoon keitetään al dente kuutioina maa-artisokkaa. Tätä herkkua söin ensimmäisen kerran Ruotsissa jollakin kynttiläpajalla ja täytyy sanoa, että perunamuusi otti päätähden paikan koko aterialla. Tarjoa vaikkapa selleristä paistettujen, paneroitujen pihvine kanssa.
pinit
Jaa

Artisokka-perunasose

Vaikeus: Helppo Valmisteluaika 10 mins Kokkausaika 19 mins Kokonaisaika 29 minuuttia
Annokset: 4

Raaka-aineet

Artisokka-perunasose

Vinkki!

Kuori perunat ja artisokat. Keitä ne kypsiksi vähässä vedessä eri kattiloissa.
Soseuta perunat. Lisää joukkoon maito ja suola. Sekoita joukkoon rasva, kypsät artisokkakuutiot ja 1 dl keitinlientä.
Tarjoa selleristä paistettujen pihvien (viipaloi, kuori ja höyrytä 10 min, paneroi korppujauhossa, paista margariinissa tai kasviöljyssä) kera.

 

Kuva on kuvituskuva. Kiva talliravintola Livignosta, jonka takaterassille olisi voinut unohtua pidemmäksikin ajaksi.

Avainsanat: juuriselleri, kuvituskuva, maa-artisokka, peruna