Aprikoosineliöt
Raaka-aineet
KORISTELU
VUOKAAN
Instructions
-
Voitele pala leivinpaperia ja vuoraa sillä suorakaiteen muotoinen uunivuoka (22X30). Pese porkkana ja raasta se yleiskoneen raastinterällä kulhoon. Vaihda koneeseen leikkuuterä ja hienonna porkkanaraaste. Lisää koneen kulhoon muut raaka-aineet kananmunia ja suolaa lukuun ottamatta. Jauha taikina tasaiseksi leikkuuterällä. Lisää taikinaan kananmunankeltuaiset. Vaihda koneeseen toinen kulho ja vispaa siinä valkuaiset ja suola kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita taikina ja valkuaisvaahto keskenään ja siirrä seos vuokaan. Kypsennä leivonnaista 180 asteessa uunin keskitasoa hiukan alempana noin 40 minuuttia. Leikkaa jäähtyneestä leivonnaisesta ruutuja ja koristele ne leikkaamalla päälle viuhka aprikoosista. Vinkki! Voit tarjota kakun lisukkeena nokareen smetanaa tai soseutettua aprikoosia kastikkeena.