Aprikoosineliöt

Kaipaatko keliaakikolle kelpaavaa kahvileipää? Nämä mehevät aprikoosineliöt on helppo valmistaa ja tarjota vaikka syystalkoissa gluteenittomana vaihtoehtona.
pinit
Jaa

Aprikoosineliöt

Vaikeus: Helppo Kokkausaika 15 mins Kokonaisaika 15 minuuttia
Annokset: 4

Raaka-aineet

KORISTELU

VUOKAAN

Instructions

  1. Voitele pala leivinpaperia ja vuoraa sillä suorakaiteen muotoinen uunivuoka (22X30). Pese porkkana ja raasta se yleiskoneen raastinterällä kulhoon. Vaihda koneeseen leikkuuterä ja hienonna porkkanaraaste. Lisää koneen kulhoon muut raaka-aineet kananmunia ja suolaa lukuun ottamatta. Jauha taikina tasaiseksi leikkuuterällä. Lisää taikinaan kananmunankeltuaiset. Vaihda koneeseen toinen kulho ja vispaa siinä valkuaiset ja suola kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita taikina ja valkuaisvaahto keskenään ja siirrä seos vuokaan. Kypsennä leivonnaista 180 asteessa uunin keskitasoa hiukan alempana noin 40 minuuttia. Leikkaa jäähtyneestä leivonnaisesta ruutuja ja koristele ne leikkaamalla päälle viuhka aprikoosista. Vinkki! Voit tarjota kakun lisukkeena nokareen smetanaa tai soseutettua aprikoosia kastikkeena.